18 Eylül 2011 Pazar

EVLENECEKLERMİŞ

HSYK yeni anayasa için tecavüz raporunu hazırlamış(?)

Tecavüze uğrayan kişinin tecavüzcüsüyle evleneceği öneriler arasında. Ruh sağlığının bozulması değil aklının yitimi durumunda tazminattan yararlanılacakmış.

Gerçekleşen evlilikte kurtulan o çok önemsediğimiz namusun yanında, bedeni, ruhu defalarca defalarca günlerce aylarca ve hatta dayanabilirse yıllarca yeniden yeniden tecavüze uğrayarak yok olacağı düşünülmüyor mu?

“Evlilik sevgi, dayanışma temelleri üzerine kurulmalı.” diyor ya yeni evlilerden üç çocuk bekleyen ve nikahı kıyan memurları. Öyle olmalı da zaten.

Tecavüzcüsünü bir ömür boyu kim sevebilir ki? Her tecavüz ilkini, bir öncekini, öncekilerin tümünü tarifi imkansız bir elemle hatırlatmaz mı?

Olmaz ya, diyelim ki makul bir karar bu. Tecavüzcüsü yaşlı ya da genç olanlar, evli üç çocuklu olanlar, aynı cinsten olanlar, hapiste göz altında işkencecisi olanlar, dahası ensest bir ilişkide eniştesi, dayısı, amcası, abisi, kardeşi, dedesi ve hatta babası olanlar. Ya da tersi bir durum karşı cinsten olanlar. Bunlar bunlar mağdurla evlenecekler mi? Ya mağdur evliyse?

Bir öneri de küçük yaşta tecavüze uğrayan gönüllü ilişkiye girdiyse, yani cilveli ve işveliyse tecavüzcünün cezası indirilecekmiş.

Doğrudur. “Ülkenin yüzde ellisinin onayı var, ne istersem yaparım.” deyip diğer yüzde elliyi hiçe sayan mantık, bu ülkede kadınların da var olduğunu görmezden gelip insanların yaşamında aldıkları kararı kendi erkleri üzerinden yasallaştıran mantık, tecavüzcünün, katilin, kaçakçının, zorbanın, darbecinin yargılanmasında hep hafifletici neden arayan mantık çocukların suç unsuru olduğunu söyleyebilecektir.

Kadınların yok sayıldığı bir toplumda, haramiler kol gezerken çocukların aç kaldıklarında yedikleri baklava yüzünden yıllarca mahkum edildiği toplumda, şehvet düşkünleri uçkurlarını çözmüş ortalıkta rahatça gezerken suçlu olan çocuklardan başka kim olabilir ki?

Sayın HSYK üyeleri siz  ya da yakınlarınız  mağdursanız eğer sizin yasalarınıza dayanarak tecavüzcünüzle evlenmeniz  salık verilir.


Günay UZUNER   
18.09.2011      

1 yorum:

  1. Yargıtay "Çocuk N.Ç."davasını 28 kişiyle gönül rızasıyla birlikte oldu gerekçesiyle onayladı ve bu 'hayali' durum hafifletici neden olarak görüldü.
    Karar veren Yargıtay üyeleri N.Ç'nin oturma güçlüğü çektiği için devlet korumasındayken dört kez ameliyat olduğunu biliyorlar mıydı?
    Dikkat edin yüksek mevkideki adil karar sahibi erişkin beyler! Sizleri de baştan çıkarmasın bu işveli ve cilveli çocuklar(?)...
    GNY

    YanıtlaSil