5 Ekim 2011 Çarşamba

BİR " E" GEREKLİ

BİR  E  GEREKLİ

            Daha geçenlerde şuradaydı.” Kalk gidelim”  demiş birisi. Yerinden ayrılmıştı , biliyorum. Uzun zaman yerine koyamadım, orda burda rastlaştık hep. Sırf benim ihmalim onun kayboluşu. Eksikliği bariz biçimde ortada.Yok işte yok yok...
           Herkesin de dikkatini çekiyor onun yokluğu. Fark edenler ;”Aaaaa burada  o yok!”  diyorlar. Onsuz olmuyor mu, oluyor, fakat, aranıyorsun daima. Bütünsellik o denli içimize yer etmiş ki başkalarının da gözüne  çarpıyor hemen eksikliği.
          Odada, sınıfta, çantada, camın önünde, masada, sehpada nerde olursa olsun  direk göze çarpan  E nin eksikliği laptopun  üzerinde . Çılgınca bir arama telaşı başlıyor. “Adam sen de!”  diyemiyor insan. Sinsi bir kurt düşüyor aklına, hep onu arama ,bulma isteği yer ediyor belleğine, umarsızca bakınıyorsun etrafa. Garip bir huzursuzluk ... O olmadan bir şeyler eksik hep. O olursa işler yolunda  gidecek sanki.  Bazı şeylerin kıymetini kaybolunca anlıyor insan; kaybolan ne kadar önemsiz gözükse de.
     Derler ki; bir şeyi fark edebilmek için bir dakika gerekli .Onu tanıyabilmek için birkaç  zaman, sevebilmek için bir hafta, fakat unutmak için bir ömür gerekir .   Sözün gerçeği şu ki ;laptopumun markasının “ E “ si önce yerinden çıktı, sonra da  kayboldu.  Sabit fikre dönüştü kayboluşu. Eringenlik benimkisi..Ha yapıştırdım ha yapıştıracağım derken tümden gitti elimden. Eline alan, gözüne çarpan herkesin uyarısı onu  hatırlatınca, unutmak da mümkün olmuyor, olamıyor.
       E “ yi  bütün içinde fark ettiğimin, tanıdığımın  farkında değilim, ona münhasır sevgi de beslediğim pek söylenemez, fakat bilgisayarım benimle olduğu sürece, onun ömrünce yani,unutmayacağım bir gerçek.
      Nesneler küçük olsa da, bir dostun yitimi gibi işlemese de yüreğine insanın, seninse o eğer, varlığının etkisinden çok, yokluğu koyuyor insana.             
                                                                                    05.10.2011
                                                                             Günay  UZUNER

6 yorum:

  1. Bir tahmin edelim bakalım Günay Hoca'mızın bilgisayarının markası ne? İçinde "E" geçen :)
    Adnan KÖROĞLU

    YanıtlaSil
  2. yazıların çok güzel başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. siemens olabilir

    YanıtlaSil
  4. Acer veya Arçelik olmasın?

    YanıtlaSil
  5. siemens veya acer acer acer

    YanıtlaSil
  6. arçelik ya da beko
    Hayriye

    YanıtlaSil